[ Annons ]

I Göteborg disponerar Företagsbostäder 48 lägenheter i ett nybyggt hus på Friggagatan nära centralstationen. Ägare är KAB Fastigheter.
Publicerat 20 december, 2017

Allt fler long stay-boenden

Brist på lägenheter i storstäderna har lett till att allt fler så kallade long stay-boenden poppar upp. Även hotellkungen Petter Stordalen har gått in på marknaden med köp i Företagsbostäder.

Boenden som är längre än några dagar men kortare än runt ett år kallas för long stay. I första hand riktade till företag, myndigheter eller universitet som har medarbetare under kortare tid. Efterfrågan har ökat, inte minst i Stockholm, och fler nya projekt ser dagens ljus.

[ Annons ]

I november öppnade Forenom Aparthotel sitt första hotell i Flemingsberg – ett långtidsboende som framförallt riktar sig till anställda i byggsektorn. Nyligen inledde bolaget även samarbete med Airbnb så att deras lägenheter kan hyras genom den plattformen.

Även Petter A Stordalen, ägaren av Nordic Choice, har sett en affärsmöjlighet i längre vistelser. Hans nystartade bolag Strawberry Living har blivit majoritetsägare Företagsbostäder, ett bolag som hanterar runt 1 400 möblerade lägenheter i Sverige.

– Det här är en marknad som kommer att öka kraftigt och snabbt. Jag vet själv hur svårt det är med boenden till anställda. Bostadsmarknaden är tuff och tillgången till tillgängliga bostäder minimal, sade Petter Stordalen i samband med köpet.

Företagsbostäder äger inga fastigheter. Affärsmodellen är att blockhyra en eller flera lägenheter i hyreshus. Eller i vissa fall hyra en hel fastighet av fastighetsägare. Exempel på det är en nybyggd fastighet på Friggagatan i Göteborg med 48 lägenheter, byggt och förvaltat av KAB fastigheter.

– Det finns ett intresse från fastighetsägare att hyra ut till oss och vi har bland annat Wallenstam som samarbetspartner, säger Charlotte Dellblad, vd på Företagsbostäder.

Bolagets mål är att växa och med hjälp av Petter Stordalen även starta verksamheter i de nordiska grannländerna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]