Lars-Anders Rothman, MKB. Foto: MKB
Publicerat 3 december, 2015

Allmännyttan letar hus att hyra av malmöborna

Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, vill hyra rum och hus av privatpersoner i Malmö. Nu gör bolaget ett utskick till kommunens alla villaägare i hopp om att många ska nappa.

”Många vill bo i Malmö och det behövs fler bostäder. Vi ser nya möjligheter i Malmös villaområden. I veckan får samtliga villaägare ett vykort med uppmaningen att hyra ut sitt tomma gästhus eller del av sitt hus till oss på MKB.” Så skriver MKB om sin nyaste satsning mot bostadsbristen i Malmö.

[ Annons ]

Bolaget vill i sin tur hyra ut till någon som behöver en bostad. Bolaget tar hand om alla praktiska detaljer och garanterar uthyraren en inkomst.

– Idén är ny och vi vill gärna testa den. Vi hoppas och tror att det finns villaägare som har ett tomt gästhus i trädgården eller en separat del eller lägenhet i sitt hus som de kan tänka sig att hyra ut. Den som hyr ut kan hoppa av med tre månaders varsel om man skulle ångra sig eller få ändrade förhållanden, säger Lars-Anders Rothman, administrativ chef och ansvarig för projektet hos MKB.

Fakta: villkoren

MKB åtar sig att bland annat ta fram hyresgäster, avisera hyror och hantera eventuella störningar. Den som hyr ut står för el, vatten, värme, sophantering samt att objektet är i fungerande uthyrningsbart skick. TV och bredband är inga krav.

I hyresobjektet ska det finnas möjlighet att sova, laga mat och sköta sin hygien. Det finns en ömsesidig möjlighet till uppsägning på tre månader. Hyresobjektet hyrs utan möjlighet till besittningsskydd. Uthyrningen är skild från Boplats Syd, den som vill hyra behåller alltså sin kötid hos Boplats Syd om man är registrerad där.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]