[ Annons ]

Patrik Hall, vd Heimstaden.
Publicerat 23 december, 2021

Allianz och Heimstaden bildar bolag

Internationella fastighetsjätten Allianz Real Estate går in som delägare i det samriskbolag som bildats för de fastigheter Heimstaden nyligen förvärvade från Akelius.

Sent i onsdags kom nyheten att Allianz Real Estate investerar 7,9 miljarder i den portfölj, med ett värde om 30,4 miljarder, som Heimstaden Bostad nyligen förvärvades från Akelius.

Allianz Real Estate investerar SEK 7,9 mdkr i Heimstaden Bostads svenska portfölj som nyligen förvärvades från Akelius, genom att bilda ett (joint venture) om SEK 30.4 mdkr för den centralt belägna portföljen i Malmö och Stockholm. 

[ Annons ]

– Vi är väldigt tillfreds med att gå in i detta joint venture med en storleksmässigt attraktiv och väldiversifierad portfölj. Vårt återfunna intresse för bostadssektorn är en medveten anpassning av vår investeringsstrategi; sektorns stabilitet gör den mycket attraktiv för långsiktiga investerare. Förutsättningarna i Norden är goda, bostadsmarknaden är väletablerad och vi har aktivt inriktat oss på tillväxt i regionen, säger Annette Kröger, VD North and Central Europe för Allianz Real Estate i ett pressmeddelande.

Sammanlagt handlar det om 3 377 bostäder i Malmö och 5 932 i Stockholm. Genom samriskbolaget åtar sig Allianz Real Estate att följa  Heimstaden Bostads hållbarhetsprogram, vilket bland annat innebär att investera 1,2 miljarder i energioptimerande lösningar.

– Vi är glada över att samarbeta med Allianz, en globalt ansedd och långsiktig investerare med betydande erfarenhet inom fastighetssektorn. Deras investering och långsiktiga engagemang visar på tillit och förtroende för vår plattform och operativa expertis, och vi ser fram emot att bygga ett starkt och varaktigt partnerskap, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]