Publicerat 23 december, 2021

Allianz investerar 7,9 miljarder i joint venture med Heimstaden

Allianz Real Estate investerar 7,9 miljoner kronor i den stora fastighetsportfölj som Heimstaden förvärvat från Akelius. Det sker genom bildandet av ett samriskbolag som hyser centralt belägna fastigheter i Malmö och Stockholm som har ett värde på 30,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Samriskbolaget kommer att innehålla 99 fastigheter, vilka inkluderar 3 377 bostäder i Malmö och 5 932 bostäder i Stockholm.

Allianz kommer sett till kapitalet vara största aktieägare i samriskbolaget med 56,25 procent medan Heimstaden besitter röstmajoriteten på 50,15 procent.

"Vi är glada över att samarbeta med Allianz, en globalt ansedd och långsiktig investerare med betydande erfarenhet inom fastighetssektorn. Deras investering och långsiktiga engagemang visar på tillit och förtroende för vår plattform och operativa expertis, och vi ser fram emot att bygga ett starkt och varaktigt partnerskap”, säger Heimstadens vd Patrik Hall.

Transaktionen kommer att färdigställas i januari. Samriskbolaget finansieras med eget kapital, inklusive Allianz investering på 7,9 miljarder, samt genom lån från Heimstaden Bostad.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]