Monika Pirslin har utvecklat tjänsten Nya Boendet.
Publicerat 18 februari, 2019

All nyproduktion på ett ställe

Nu ska alla nyproducerade bostäder i samtliga boendeformer samlas på ett och samma ställe. Appen och webbplatsen Nya Boendet ska fungera som en marknadsplats för planerade och pågående bostadsprojekt.

Monika Pirslin, som tillsammans med Edison Donnius har utvecklat tjänsten, tror att tjänsten Nya Boendet kan bidra till att hålla uppe den vikande fastighetsmarknaden. Tanken är att bättre information och kontakt mellan säljare och köpare kan bidra till att processen från planering till inflyttning snabbas på.

[ Annons ]

– Den som söker bostad prioriterar läge, pris och utformning, mindre viktigt är vem som säljer. Eftersom den bostadssökande utgår ifrån sitt önskade läge och vill se vad marknaden erbjuder lokalt är tjänsten attraktiv för alla bostadsutvecklare, stora som små. Då gäller det att presentera bostäderna på ett ställe där alla hittar dem. Därför finns Nya Boendet, säger Monika Pirslin.

För en fast summa per bostads­projekt, oavsett storlek kan alla företag presentera sina bostäder på Nya Boendet. Här kommer bostadsutvecklarnas egen information att finnas med bilder, ritningar och priser. Men det är även möjligt att lyfta presen­tationen ytterligare med teknik som inspirerar, till exempel VR-, AR- och AI-tjänster såsom virtuella visningar, solstudier, inredningsval, bevakningstjänster och annat som underlättar bostadssökarens beslut. I en blogg på sajten kommer besökaren att hitta rådgivning, boendeekonomi, juridik, köpskola samt inspiration om inredning och mat.

Caroline Szyber, tidigare riksdagledarmot och numera vd på Visionsbyggande AB, har varit involverad i projektet.

– Nya Boendet ger marknaden en välbehövlig injektion som gör att vi lite snabbare kan ta oss ur det svåra marknadsläget. Det är positivt för konsumenterna att de kan se bredden i nyproduktionen. Och när mer är samlat på samma ställe blir det också lättare att jämföra och se vad marknaden har att erbjuda. Det säger Caroline Szyber, tidigare riksdagledarmot och numera vd på Visionsbyggande AB, som arbetar med rådgivning inom bostads- och byggfrågor, säger Caroline Szyber.

Syftet med den nya digitala tjänsten, som kommer att finnas som både app och webb, är att underlätta bostadssökarens val och stärka tryggheten i bostadsköpet genom bland annat rådgivning och att visa rätt parametrar. Nya Boendet öppnar i slutet av mars i Stockholm och Uppsala. Innan årets slut är tjänsten rikstäckande.

– Det är här man möter sina kunder. Nya Boendet blir den självklara marknadsförings- och säljkanalen för alla bostadsutvecklare, säger Monika Pirslin

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]