Cykelgarage i brf Viva Göteborg.
Publicerat 14 mars, 2019

All mobilitet i en och samma app

De boende i Riksbyggens Brf Viva i Göteborg är först ut att använda EC2B-appen. Det är en app som ger tillgång till en rad olika mobilitetstjänster.

Sedan några veckor tillbaka har de första boende i Brf Viva kunnat ladda ned och börjat använda den digitala mobilitetstjänsten EC2B. Det är en app som ger tillgång till tjänster som ingår i boendet, inledningsvis cykelpool från GoRide och bilpool från Sunfleet. Via EC2B-appen får de också möjlighet att köpa kollektivtrafikbiljetter från Västtrafik i en digital återförsäljarkanal.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada att denna milstolpe är nådd och att vi tillsammans med vår samarbetspartner Smart Resenär för första gången i Sverige kunnat skapa denna digitala integration mot den offentliga kollektivtrafiken, säger Björn Wendle, VD för EC2B Mobility AB.

Utvecklingen av EC2B i Brf Viva är en del av det EU-finansierade IRIS-projektet, där innovativa lösningar inom mobilitet, energi och IKT utvecklas och testas. Integreringen mot Västtrafik har skett med stöd från Vinnova.

– Vi tror att man kan resa mer hållbart om det är lätt att kombinera olika sätt att resa. Därför är det kul att våra biljetter under testperioden finns att köpa ihop med andra färdsätt i samma tjänst. Vi vill finnas där våra kunder finns och ibland är det i någon annan app än vår egen, som i detta fall, säger Marita Albrektson, projektledare på Västtrafik.

Här finns också ett nytt system för hantering av cykelpooler direkt i appen. Som en del i erbjudandet ingår ett rådgivningsmöte med en mobilitetsexpert. I samband med inflyttningen för de boende personligt anpassad information om hållbara resealternativ. IBrf Viva ordnas också mobilitetskvällar med introduktion till mobilitetstjänsterna.

– EC2B-tjänsten ska göra det enkelt och attraktivt att leva utan en egen bil och uppmuntra till mer hållbart resande, säger Björn Wendle.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]