Läkare Utan Gränser arbetar världen över för att ge sjukvård och humanitär hjälp till flyktingar och internflyktingar. I år kommer deras insamling under december att fördubblas tack vare Akelius Fastigheter. Foto: Läkare utan gränser
Publicerat 13 december, 2016

Akelius fördubblar julinsamling från Läkare Utan Gränser

Situationen för Europas flyktingar upprör Akelius. I december kommer fastighetsbolaget därför att matcha varje krona som skänks till Läkare Utan Gränser. Baserat på fjolårets insamling kan en donation upp emot 80 miljoner kronor bli aktuell.

Människor som dör i gummibåtar på Medelhavet och barn som tvingas sova i skogen på flykt genom Europa.

[ Annons ]

Den svåra och utsatta situation som människor på flykt runt om i världen befinner sig i har fått Akelius Stiftelse att hjälpa till att göra något åt saken.

– Jag är upprörd över hur situationen för flyktingar ser ut i Europa och på många platser runt om i världen. Flyktingar är människor som du och jag och de måste få den hjälp och det skydd de behöver, säger Roger Akelius, initiativtagare till Akelius Stiftelses gåva.

– Jag har förtroende för Läkare Utan Gränser. För varje krona som ges till deras arbete i december, kommer Akelius Stiftelse ge lika mycket.

Just nu pågår den största flyktingkrisen sedan andra världskriget och miljontals flyktingar är i behov av livräddande humanitära insatser. För Läkare Utan Gränser är gåvan från Akelius Stiftelse ett välkommet bidrag till det arbetet.

– Det är en oerhört generös gåva som Akelius stiftelse ger till vårt arbete, den kommer göra stor skillnad för människor på flykt i form av sjukvård och psykologiskt stöd. Det som värmer mest är den omtanke som gåvan står för – omtanke om alla de utsatta människor som behöver vår hjälp. Vi vet ännu inte hur mycket pengar det kommer bli men senaste åren har vi fått in närmare 80 miljoner kronor under december, säger Mari Mörth, generalsekreterare Läkare Utan Gränser Sverige.

Läkare Utan Gränser arbetar världen över för att ge sjukvård och humanitär hjälp till flyktingar och internflyktingar. Organisationen bygger upp sjukhus i flyktingläger, hjälper kvinnor att föda säkert, vaccinerar barn för att förhindra epidemier och bistår med tillgång till rent dricksvatten.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]