Bild: Åke Sundvall.
Publicerat 6 februari, 2020

Åke Sundvall får markanvisning i Barkarbystaden

Åke Sundvall har tecknat avtal med Järfälla kommun om markanvisning för ett nytt kvarter. Mittemot den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden ska bostäder, en livsmedelsbutik och kommersiella lokaler utvecklas.

Det är Åke Sundvalls tredja investering i Barkarbystaden och den här gången handlar det om ett kvarter med cirka 300 bostäder, fördelade på hyresrätter, bostadsrätter och/eller ägandelägenheter

[ Annons ]

– Åke Sundvall har tidigare utvecklat och byggt ett mycket omtyckt och prisbelönat kvarter med hög kvalitet vid Stora torget i Barkarbystaden. Jag ser därför mycket positivt på att de återigen väljer att investera och bygga i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation, är glad över avtalet med Åke Sundvall.

– De har ett väl genomarbetat koncept för att skapa ett livfullt och modernt kvarter mittemot tunnelbanestationen på Sveatorget som kommer att bli Barkarbystadens mest centrala plats, säger hon i en kommentar.

I det nya projektet har Åke Sundvall agerat ankarbyggherre och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– Vi ser fram emot att få vara med och fortsätta att utveckla Barkarbystaden framöver. Kvarteret kommer kunna bidra till ett rikt stadsliv med många olika typer av verksamheter där dagligvarubutiken blir kvarterets kommersiella ankare. Jag är övertygad om att det här kvarteret kommer att leva väl upp till vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]