Bild: Åke Sundvall
Publicerat 4 november, 2019

Åke Sundvall bygger i Farsta

Åke Sundvall planerar att bygga 38 bostadsrätter i Farsta, utanför Stockholm. Detta sedan man blivit tilldelade en markanvisning.

Åke Sundvall är sedan tidigare aktiv i området genom projektet Magelungsterrassen, som stod klart under 2017 och blev nominerat till Årets Stockholmsbyggnad 2018.

[ Annons ]

Till följd av företagets intresse och engagemang för området blev man inbjuden till jämförelseförfarandets första steg då man lämnade en beskrivning en av sin projektidé. Detta ledde i sin tur till att Åke Sundvall tillsammans med Besqab Projektutveckling, Storstaden Stockholm Bostad samt Maxera Bostad utvalda att gå vidare.

– Vi på Åke Sundvall har en vision om att skapa stadens mest omtyckta områden och utgår alltid från varje plats unika förutsättningar för att skapa det som tillför mest värde. Att i Farsta få en ny möjlighet att, tillsammans med Staden, skapa ett bostadshus som tillför något extra till området det befinner sig i känns såklart väldigt hedrande och roligt, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads.

Det aktuella huset har en vinkel på mitten vilket anpassar det till gatans krökning. Vid gaveln ska en parklokal med uteplats anläggas som är tänkt att bli en naturlig mötesplats för grannar. Samtliga lägenheter oavsett storlek får balkong eller uteplats mot parken.

Nu väntar arbete med detaljplan, vilket beräknas ta cirka 12 månader. Byggstart är planerad till 2021 och första inflyttning till 2023.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]