[ Annons ]

Nu ska Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg få 106 nya studentbostäder. Det är Akademiska Hus som sålt före detta Mattecentrum till SGS Studentbostäder.
Publicerat 19 oktober, 2011

Akademiska Hus säljer till SGS Studentbostäder

Nu ska Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg få 106 nya studentbostäder. Det är Akademiska Hus som sålt före detta Mattecentrum till SGS Studentbostäder.

SGS Studentbostäder köper en tredjedel, motsvarande cirka 4 000 m2, av befintligt hus/fastighet som ligger på Gibraltargatan 25, på Chalmers Campus Johanneberg i Göteborg. SGS Studentbostäder planerar dessutom att bygga ytterligare två våningar på byggnaden mot Gibraltargatan. Efter påbyggnaden kommer huset att rymma totalt 6 våningar med en förskola i bottenplan och övriga 5 plan med 93 studentbostäder för en till tre studenter per lägenhet. Därutöver blir det också 13 bostäder till SGS Veckobostäder för korttidsuthyrning.

[ Annons ]

Byggstart beräknas ske i februari 2012 och inflyttning till höstterminen 2013.

Chalmers lämnade Mattecentrum 2005 och flyttade in i andra lokaler men redan hösten 2004 var fastigheten till försäljning. SGS Studentbostäder visade tidigt intresse för att köpa den av Akademiska Hus. En avsiktsförklaring tecknades som byggde på att detaljplanen för området vunnit laga kraft. Detaljplanearbetet har pågått sedan 2004 och vann laga kraft våren 2011.

– Studentbostäder är en viktiga för att utveckla kunskapsstaden Göteborg.  Akademiska Hus och SGS Studentbostäder har samverkat under en längre period och nu kan vi tillsammans glädas åt att projektet blir verklighet, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

– Det är mycket tillfredställande att vi nu efter sju års samarbete med försöka att konvertera utbildningslokalerna till studentbostäder äntligen kan komma igång. För SGS Studentbostäders del är det nu hela fem år sedan vi senast kunde starta ett nytt bostadsprojekt, så det kommer att bli ett mycket efterlängtat tillskott för våra kunder, säger Mats Odersjö, VD för SGS Studentbostäder.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]