Publicerat 10 december, 2018

Agora säljer handelsfastigheter för 250 miljoner

Agora har tecknat avtal avseende försäljning av en fastighet i Södertälje och tre fastigheter i Falköping. Försäljningarna sker genom bolagsaffärer till ett gemensamt underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor.

I Södertälje säljs det fullt uthyrda Telgehuset, Jupiter 15, som ligger centralt i stan på gågatan. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på drygt 8 200 kvadratmeter och har utvecklats till en attraktiv citygalleria med starka hyresgäster som bland annat Coop, Gina Tricot, Normal och Cervera. Köpare är Stadsrum Fastigheter och tillträde kommer att ske den 14 december 2018.

[ Annons ]

I Falköping säljs de tre fastigheterna Ciselören 2, Hjälmen 1 och Lilla Björn 1 med största hyresgäster som Willys, Jysk och Bilia. Köpare är KTI Fastigheter och tillträds den 1 februari 2019.

Agora (A Group of Retail Assets Sweden) är ett fastighetsbolag med fokus på ägande, utveckling och förvaltning av lönsamma fastigheter i centrala lägen i utvalda större och medelstora städer. Bolaget har idag 17 fastigheter på 11 orter med en sammanlagd yta av 195 057 kvadratmeter till ett sammanlagt värde av 3,7 miljarder kronor.

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]