Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen, hoppas hinna basta igen när Solar Egg åter står på svensk mark.
Publicerat 26 april, 2019

Ägget rullar vidare igen

Efter en sejour på American Swedish Institute i Minnesota rullar Riksbyggens äggformade bastu Solar Egg vidare. Mathias Sandberg berättar om äggets vidare öden och äventyr.

Vad blir nästa anhalt?

[ Annons ]

– Efter USA ska ägget åka till Dalarna, där det kommer att stå längst ut på Långbryggan i Rättvik under sommaren. Därefter planerar vi för en resa till Göteborg. Och sen har vi förfrågningar från både Italien och Frankrike.

Finns det någon slutdestination?

– Tanken är att Solägget ska landa i Malmfälten igen. Där ska vi bygga 250 bostäder på tio år. Under tiden ska vi utnyttja verket på olika sätt.

Tillbaks till själva redet med andra ord…

– Ja, när vi gick in i stadsomvandlingen kände vi att vi ville göra mer än att bara bygga bostäder. Vi märkte att många intellektuellt förstod att staden måste flyttas, men känslomässigt är det något annat. Så vi ville skapa en social mötesplats där man kunde diskutera stadsomvandlingen. Men Solägget kan också spegla omgivningen på andra sätt, som i USA där det är en samlingsplats för klimatfrågorna.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]