[ Annons ]

Publicerat 16 april, 2019

Ägget kommer till Rättvik

Det hyllade Solar Egg kommer under sommaren till Rättvik i sommar. Ägget har rest från Kiruna, via Paris, Köpenhamn och Minnesota och har längs vägen blivit en världsattraktion.

Den äggformade bastun Solar Egg, av konstnärsduon Biger och Bergström på uppdrag av Riksbyggen, kommer från den 12 juni att placeras längst ut på den 628 meter långa Långbron i Rättvik.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att kunna placera Riksbyggens Solar Egg längst ut på Långbryggan som är en symbol för Rättvik till sommaren. Solar Egg har skapats både för att inbjuda till samtal och symbolisera ett mer hållbart och långsiktigt samhällsbyggande, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland.

Ägget skapades för att belysa Kirunas nystart och stora samhällsomvandling. Förhoppningen är nu att lyckas uppmärksamma Dalarna och Rättvik på samma sätt.

Solar Egg har fått en rad utmärkelser, bland annat det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 samt German Design Award och Swedish Arts & Business Awards. Solar Egg har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]