Solna United blir ett modernt kontorshus med tio våningar och garage i källarplan. Foto: Skanska.
Publicerat 25 oktober, 2018

Aga flyttar sitt huvudkontor – efter 107 år

Aga flyttar sitt huvudkontor till Solna united. Därmed lämnar gasjätten Lidingö, som varit dess hemvist sedan 1912.

Agas flyttar in i sitt nya och 2 900 kvadratmeter stora huvudkontor i slutet av 2019, vilket alltså är 107 år efter att man invigde sitt klassiska kontor på Lidingö.

[ Annons ]

– Solna United möter våra högt ställda krav på framtida kontor och arbetssätt. Här får vi möjligheten att samla verksamheten på ett effektivt sätt i en modern och attraktiv lokal med ett utmärkt geografiskt läge, säger Klas Stylander, vice vd på Aga AB.

På fastighetsägaren Skanska fastigheter är man nöjd över att ha lockat till sig Aga till Solna united, som ska vara färdigt för inflyttning i slutet av 2019 och i dagsläget är uthyrt till cirka 45 procent.

– Vi på Skanska är stolta över att välkomna AGA till Solna United. Den välkomnande lobbyn, där människor kan mötas, ta en fika, jobba och umgås, väcker uppskattning. Med två minuters promenad till Solna station och sju minuters restid till T-centralen är Solna united ett starkt alternativ till kontor i Stockholm city, säger Fredrik Lantz, uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]