Publicerat 2 juli, 2020

Affärsvärlden ser uppsida på 30 till 50 procent i Mälaråsen

Det konsultdrivna fastighetsbolaget Mälaråsens enda hyresgäst är Upplands Motor. Företaget som hyr tre anläggningar och sitt huvudkontor av Mälaråsen har bett om uppskov med hyran. Bolagets aktie har rasat närmare 30 procent i spåren av coronapandemin.

I en analys ger Affärsvärlden rekommendationen köp på aktien och ser en uppsida på 30 till 50 procent om läget skulle normaliseras.

Fastigheterna som Upplands Motor hyr har en total area på 34 000 kvadratmeter och bashyran är lite mer än 60 miljoner kronor.

Bilhandel är en konjunkturkänslig verksamhet och i spåren av covid-19 har Upplands Motor beviljats uppskov med halva bashyran, motsvarande 7,5 miljoner kronor, i andra kvartalet med återbetalning 2021.

"Om Upplands Motor betalar de uppskjutna hyrorna som planerat och Mälaråsen beslutar om extrautdelning till hösten är vår bedömning att uppsidan i aktien är omkring 30 till 50 procent. Detta givet att aktien då återigen kan tänkas värderas till omkring 6-7 procents direktavkastning", skriver Affärsvärlden.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]