Publicerat 22 april, 2021

Affärsvärlden ger tumme upp för Hemnet till den som inte räds hög värdering

Sveriges dominerande bostadsplattform Hemnet kommer snart till börsen. Prislappen är hög men kan vara befogad för en unik tillgång med unikt goda möjligheter att öka snittintäkten per annons under kommande decennium. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Hemnet söker sig nu till Stockholmsbörsen med en prislapp på 95 till 115 kronor per aktie motsvarande en värdering om 9,6 till 11,6 miljarder kronor. Inga nya aktier trycks men befintliga aktier för knappt 2 miljarder kronor kommer säljas.

Tidningen hittar två varningsflaggor inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om komplext erbjudande, med ett brett kursintervall för teckningskursen på 21 procent. Den andra flaggan handlar om kort finansiell historik. Hemnet grundades 1998 men har bara tre års finansiell historik i prospektet.

"Vi använder en multipel på förvisso något magstarka 35 gånger rörelseresultatet. Men då finns en uppsida på 40 procent i aktien på några års sikt (eller 28 procent om teckningskursen landar i toppen av intervallet, 115 kronor). Den som inte räds den något höga värderingen kan därför teckna aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]