Publicerat 25 juni, 2020

Affärsvärlden ger rådet teckna Genova Propertys stamaktier, inga varningsflaggor

Genova Property är en välskött bostadsutvecklare och fastighetsägare som nu är på väg till börsen med rabatterad prislapp mot de närmsta jämförelseobjekten. Sista dagen att teckna är måndagen den 29 juni. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Affärsvärlden hittar inga varningsflaggor i erbjudandet, inom ramen för granskningen av nyintroduktioner. Teckningskursen är 65 kronor per stamaktie.

Tidningen bedömer att aktien säljs till en modest prislapp i en del av fastighetssektorn som kanske snarast har lite bubbeltendenser på börsen. Intresset tycks högt även för Genova med tanke på att erbjudandet redan ska ha blivit fulltecknat.

"Kan Genova få en värdering som påminner om K2A eller K-Fastigheter finns stor uppsida i aktien. Vi vågar inte riktigt räkna med det men det vore inte konstigt om aktien står i 80 kronor inom något år. Risker kring fastighetsmarknaden saknas inte och särskilt inte givet konjunkturläget. Men rådet blir att teckna aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]