Publicerat 11 juni, 2021

Affärsvärlden är neutrala till stamaktierna i Aros Bostadsutveckling

Aros Bostadsutveckling har lyckats växa sedan krisen 2017 medan många andra slagits ut eller köpts upp till vrakpris. Håller den glödheta bostadsmarknaden i sig kan noteringen av bolagets stamaktie bli bra. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Bolaget har sedan tidigare preferensaktier noterade och ska nu notera sina stamaktier på First North där första handelsdag blir den 16 juni.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om kategorin "CV med plumpar". De tre grundarna i Aros Bostad har enligt prospektet blivit upptaxerade gällande inkomster som härrör från en numera avslutad fond.

"Allt som allt ser vi inga direkta skäl att undvika aktien, men inte heller något som lockar tillräckligt för att teckna den. Bostadsutveckling är komplex verksamhet och vi noterar att flera mindre aktörer antingen slagits ut, köpts upp till vrakpris eller skiftat affärsmodell mer mot hyresrätter och egen förvaltning. Om den glödheta bostadsmarknaden håller i sig är det fullt möjligt att vi står inför ett nytt uppsving för alla bostadsutvecklare. Med det sagt är vi neutrala till noteringen av Aros Bostad", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]