[ Annons ]

Lars Edberg, verksamhetschef på Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Publicerat 17 mars, 2022

Afa och Stadsmissionen i samarbete för Ukraina

Afa Fastigheter ska i samarbete med Stockholms Stadsmission erbjuda ett femtontal lägenheter till några av de tusentals flyktingar som nått Stockholm.

Tusentals ukrainska flyktingar anländer dagligen till Sverige och många av dem kommer till Stockholm. Tillsammans med Sveriges Stadsmissioner mobiliserar nu Stockholms Stadsmission för att skapa boendeplatser till personer som tvingats fly till Sverige på grund av kriget.

Afa Fastigheter erbjöd lägenheter i sitt bestånd under flyktingvågen 2015, och tillsammans med Stadsmissionen har flertalet olika boende och boendeformer erbjudits på olika sätt under ett 20 år långt samarbete.

[ Annons ]

I den akuta situation många krigsdrabbade nu befinner sig i vill bolaget göra något konkret.

– Genom vår etablerade samverkan har vi gjort gemensamma insatser i akuta krissituationer tidigare, så vi kan vara relativt snabbfotade när en situation som denna uppstår, säger Lars Edberg, verksamhetschef på Afa Fastigheter. 

Deras bidrag den här gången blir en del av Stadsmissionens satsning ”Bobyrån Ukraina”.

– Vi gör vad vi kan i den här situationen och kan erbjuda ett femtontal lägenheter initialt, och letar kontinuerligt efter fler i vårt bestånd av 6-700 lägenheter över hela stan. Vår viljeyttring är att kunna göra en större insats, säger Christian Persson, fastighetsutvecklare på AFA Fastigheter. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]