Publicerat 22 april, 2021

Aeternum Capital, Odin Fonder och Alcur Fonder nya storägare i Alm Equity, Björn Ulveus säljare

Aeternum Capital, Odin Fonder och Alcur Fonder har tillsammans med en liten grupp av family offices samt privata investerare förvärvat aktier till ett värde av 625 miljoner kronor i bostadsutvecklaren Alm Equity. Säljare av aktieposten är Björn Ulveus genom sitt bolag Kopparnäset som efter transaktionen kommer kvarstå som långsiktig ägare med en aktiepost om 200 000 aktier, motsvarande 1,8 procent av rösterna i bolaget.

- Vi som är verksamma i "live entertainment"-industrin skyfflar just nu ner pengar i svarta hål på grund av pandemin. Jag är extremt involverad i nöjesbranschen både i Sverige och utomlands och jag har en orubblig tro på att vi ska komma i gång igen. De här pengarna ska användas till att hålla ut, släcka bränder och till investeringar i anläggningar och projekt. Mitt förtroende för Joakim Alm och Alm Equity är orubbat, vilket visas av att jag ligger kvar med en stor aktiepost, kommenterar Björn Ulvaeus

Vegard Søraunet, investeringschef i det nystartade Aeternum Capital, finanserat av
Fredriksen-familjen, säger i en kommentar att han ser stora dolda värden i Alm Equity och vill vara en långsiktigt aktiv ägare i bolaget.

Odin fokuserar på långsiktiga investeringar i högkvalitativa bolag med en stark bolagskultur. Utifrån Odin-modellen så är det tydligt att ALM Equity har haft en stark historisk prestation, motiverar Odin Fonder sin investering. Det är fonderna Odin Fastighet och Odin Small Cap som investerar i Alm Equity.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]