Publicerat 2 oktober, 2020

Acrinova avyttrar fastighet i Ängelholm med reavinst på 1,5 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Acrinova avyttrar fastigheten Skrothandlaren 3 på Metallgatan 6 i Ängelholm idag den 2 oktober. Fastigheten är uppförd som lager/industri/logistikfastighet och omfattar 4 352 kvadratmeter. Köpare till fastigheten är Bilaktiebolaget F.W. Börjesson. Det framgår av ett pressmedelande.

Fastigheten som förvärvades med vakanser i februari 2018 för 17,5 miljoner kronor är idag i det närmaste fullt uthyrd med ytorna som köparen själv ska nyttja. Det överenskomna fastighetsvärdet vid försäljningen uppgår till 27,5 miljoner kronor och efter avdrag för latent skatt blir nettopriset 26 miljoner kronor. Värdet hos Acrinova var i andra kvartalet i år 26 miljoner kronor vilket innebär en reavinst på 1,5 miljoner kronor.

- Att vi nu säljer fastigheten Skrothandlaren i Ängelholm är för att den är färdigutvecklad och nu ett traditionellt förvaltningsobjekt. Vi har utvecklat och hyrt ut den och nu säljer vi alltså fastigheten vilket är helt i linje med vår affärsidé. Vi säljer för 27,5 miljoner kronor och köpte den för 17,5 miljoner kronor, säger Ulf Wallén, vd på Acrinova.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]