[ Annons ]

Foto: Jean-Baptiste Beranger
Publicerat 1 februari, 2022

A Working Lab öppnar nod i Flemingsberg

Öppningen av den nya noden kommer att erbjuda kontor och laboratorier där studenter, forskare och näringsliv kan mötas.

Akademiska Hus nationella koncept för co-working, A Working Lab, lockar allt fler som vill dela på laboratorier och instrument såväl som kontorsytor. I dagsläget finns 133 medlemmar och ett 30-tal bolag verksamma på A Working Lab Innomedicum i Solna, och antalet förväntas växa under 2022.

I nära samverkan med Karolinska Institutet öppnar därför Akademiska Hus under våren en 1 100 m2 stor nod på Campus Flemingsberg i Stockholm.

[ Annons ]

– Vi har en hög efterfrågan på laboratorielokaler och kontor på Campus Solna idag och tack vare noden på Campus Flemingsberg öppnar vi upp för fler medlemmar och ännu mer samverkan mellan studenter, forskare, företagare och start up-bolag inom life science, kommenterar Åsa Johansson, chef för A Working Lab på Akademiska Hus.

Karolinska Institutet har idag verksamhet i både Solna och Flemingsberg, och nu erbjuds ytor för mer flexibel användning mellan de två campusområdena för A Working Labs medlemmar. Genom att dela på laboratorier och instrument på samma sätt som kontorsytan i co-workingdelen kan medlemmarna kan på detta vis hålla nere kostnaderna och samtidigt få tillgång till miljöer anpassade utifrån sina behov.

Utöver labb och kontor kommer lokalerna vid Alfred Nobels Allé i Flemingsberg även att ge tillgång till mötesrum och aula.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]