[ Annons ]

Bild: wec360.
Publicerat 11 juni, 2020

NCC bygger i Sundsvall

Byggbolaget NCC ska på uppdrag av Mitthem bygga 132 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 160 miljoner kronor med orderregistrering i andra kvartalet i år. Byggstart sker i augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2022.

Byhöjden ligger i stadsdelen Bosvedjan fem kilometer norr om Sundsvall och här ska NCC bygga 132 hyreslägenheter fördelade i tre punkthus med vardera åtta våningar.  NCC byggde 88 lägenheter i området i slutet av förra året och nu inleds alltså nästa etapp. Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende som ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Lägenheterna har ett till tre rum och kök i storlekarna 36 – 64 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong och i markplan byggs en tvättstuga. Husen får underhållsfria fasader i gult tegel.

– Det är jättekul att samarbetet med Mitthem fortsätter och att vi får vara med och bidra till att skapa fler hyresbostäder i Sundsvall. Under augusti sätter vi spaden i marken för de markförberedande arbetena medan byggnationen startar kring årsskiftet, säger Petter Lundqvist, affärsansvarig, NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]