Det nyplanerade området Daldockan har givit för-markanvisning till fyra byggaktörer. Foto: Södertälje kommun
Publicerat 29 september, 2017

700 nya bostäder ska förtäta Södertälje

För utvecklandet av området ”Daldockan” i Södertälje ska 700 nya bostäder byggas. Nu har kommunstyrelsen beslutat om ett för-markanvisningsavtal för området där fyra aktörer valts ut.

I syfte att fortsätta utöka kommunens miljö- och hållbarhetstänk vill Södertälje kommun förtäta stadens södra hörn med 700 nya planerade bostäder. Markanvisningen är en av de större som genomförts av kommunen de senaste åren.

[ Annons ]

– Att förtäta Saltskog med nya bostäder och samhällsservice ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga Södertälje helt och hållbart. Fler bostäder i nära anslutning till stadskärnan är även viktigt för våra exportindustriers personalförsörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Intresset för markanvisningen har varit stort. Sammanlagt har ett fyrtiotal byggaktörer lämnat intresseanmälningar och nu har alltså fyra aktörer tecknat för-markanvisning. Det innebär att alla parter först säkerställer sina respektive åtaganden innan ett slutligt markanvisningsavtal tecknas.

De aktörer som valts ut är Lundbergs, PEAB, Rikshem och Wästbygg. Kommunen ska nu ta fram en struktur- och detaljplan parallellt för att garantera att den nya bebyggelsen kompletterar det befintliga området.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]