Bild: Familjebostäder
Publicerat 23 januari, 2018

Boende i Fagersjö deltar i stadsutvecklingen

Fagersjö ska utvecklas med minst 1 000 bostäder, bättre service och nya mötesplatser. För att nå målet tog Familjebostäder och Stockholms stad hjälp av de boende i området. Nu har synpunkterna samlats i en sammanställning.

Medborgardialogen om utvecklingen av Fagersjö startade under hösten 2017 på initiativ av Familjebostäder, Exploateringskontoret och Stadsbyggnadskontoret.

[ Annons ]

Pensionärer, vuxna och ungdomar deltog i workshoppar och diskuterade hur Fagersjö kan växa på bästa sätt.  fick Fagersjöbor lämna sina synpunkter på hur de tyckte.
Resultatet av samtalen finns nu att ta del av lokalt på Mötesplats Fagersjö samt på webben.

– Det här är ett nytt sätt att jobba på och jag tror det varit uppskattat. I Fagersjö äger kommunen både bostäder och mark vilket ger oss möjlighet att låta Fagersjöborna vara med och påverka hur området ska se ut i framtiden, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd och ordförande i Familjebostäder.

Härnäst väntar en analys av resultatet. Därefter inleds detaljplanearbetet för fler bostäder i området. Men än är det inte för sent för Fagersjöbor att lämna sin åsikt, på Mötesplats Fagersjö eller digitalt via webben.

– Att arbeta tillsammans med boende i ett tidigt skede före en detaljplaneprocess ger ovärderlig kunskap. Vi är mycket nöjda med höstens möten och vi hoppas så klart på att ännu fler boende i området nu vill vara med och bidra, säger Anette Sand, vd på Familjebostäder.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]