Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, och Johan Kristiansson, vd Sankt Kors. Foto: Stångåstaden
Publicerat 23 oktober, 2017

Nya smarta stadsdelen Ebbepark är på banan

Det första digitala spadtaget för Linköpings nya stadssatsning Ebbepark är avklarat. Därmed är projektet med utvecklingen av den gamla företagsparken i gång.

Ebbepark är tänkt att bli en tillväxtmiljö med bostäder, verksamhetslokaler och ett levande stadsliv. Bakom satsningen står de kommunala bolagen Sankt kors och Stångåstaden och när allt är färdigt ska här finnas 700 nya lägenheter, plats för dubbelt så många företag, restauranger, caféer, butiker och en ny träningsanläggning med bollhall.

[ Annons ]

– Det är fantastiskt roligt att vara igång, Planeringsfasen är nyttig och viktig, men att se spaden i backen är härligt. Vi har verkligen tagit höjd i utvecklingen av Ebbepark såväl ur ett hållbarhetsperspektiv som ur ett innehållsperspektiv. Det hade vi inte klarat utan en god samverkan med alla andra intressenter i projektet, det blir väldigt tydligt att man når längre när man jobbar tillsammans, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Ebbepark är även tänkt att bli ett modernt och smart område, där resursdelning är nyckelord. Företag och boende får tillgång till en gemensam digital plattform som ska ge möjlighet till att dela på tjänster, parkering, fordon och lokaler.

– Stångåstaden passar på att prova nya lösningar för smartare hus och smidiga lösningar för våra hyresgäster i Ebbepark. Vi ska även bygga bostadsrätter för första gången, i vår första etapp som vi startar efter årsskiftet kommer hälften av de 300 lägenheterna att vara bostadsrätter. Vi gör det för att ytterligare förstärka den mix som vi vill uppnå i området, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]