Bostads-, stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
Publicerat 14 april, 2016

Bilder på Kaplan på middag med högerextrema sprids

Bilder på när bostadsminister Mehmet Kaplan deltar vid en middag med företrädare för högerextrema och fascistiska gruppen Grå Vargarna sprids nu i media. Bilderna kommer från den Turkiska Riksförbundets hemsida och är tagna i juli 2015 då Kaplan var minister.

På bilden syns Mehmet Kaplan tillsammans med Ilhan Senturk och Barbaros Leyani. Ilhan Senturk är ledare för den nationalistiska och högerextremistiska organisationen Grå Vargarna och Barbaros Leyani avgick nyligen som vice ordförande för Turkiska efter att ha uttalat sig hatiskt mot armenier i ett tal på Sergels torg.

[ Annons ]

Till Nyheter24 säger Mehmet Kaplan att det inte varit hans ansvar att kontrollera vilka som deltagit på middagen.

– Jag deltar på många olika tillställningar, seminarier och middagar som arrangeras av olika organisationer. I juli 2015 var jag, tillsammans med ett 50-tal representanter från det svensk-turkiska civilsamhället, inbjudna av företagarföreningen Tumsiad Sverige för att vara med på en Iftar. Det är en middag som fastande äter efter solnedgången, säger Mehmet Kaplan till Nyheter24 och fortsätter:

– Som gäst på en tillställning kan jag inte kontrollera vilka andra som är närvarande utan det måste organisationen som arrangerar tillställningen ta ansvar för.

Mehmet Kaplan påpekar också att både han och Miljöpartiet tar avstånd från organisationens åsikter och säger att han inte har samröre med varken Barbaros Leylanis eller organisationen Grå Vargarna.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]