[ Annons ]

Illustration: Arkitekthuset Monarken
Publicerat 8 december, 2015

Husfabrik i Piteå ska ge 150 nya jobb

Efter åtta månaders markarbete har Piteå kommun och Piteå Hamn officiellt överlämnat marken på Haraholmen till Lindbäcks Bygg AB. Här ska en modern produktionsanläggning med 150 nya jobb skapas.

– Skönt att markarbetet har gått bra och är klart, nu ser vi fram emot att fortsätta förberedelserna inför byggstart av det som kommer att bli Europas modernaste anläggning för en hållbar produktion av flerbostadshus, en investering på ca 480 miljoner, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

[ Annons ]

Lokaliseringen för anläggningen på Haraholmen i Piteå valdes bland annat utifrån de logistiska förutsättningarna med närhet till hamn, järnväg och landsväg. Idag finns en iordningställd yta för anläggningen som totalt behöver ca 42 500 kvadratmeter för fastigheten exklusive parkerings- och transportytor.

– Anläggningen kräver en stor stabil markyta, vilket vi nu känner oss mycket nöjda över att kunna lämna över till Lindbäcks. Deras ambitioner och satsning på en ny produktionsanläggning betyder mycket för länet och Piteå, säger Peter Roslund, kommunalråd Piteå kommun.

Målet med produktionsanläggningen är att tredubbla Lindbäcks produktionskapacitet och säkra fortsatta leveranser till externa kunder och egenregiprojekt till företagets huvudmarknader i norr, Mälardalen och västkusten. En investering på nära en halv miljard kronor och som kommer att skapa ca 150 nya arbetstillfällen.

Bygglov är beviljat och nästa steg i etableringsprocessen är att färdigställa marken för grundläggning och parkeringar. Därefter väntas anbud för grundläggning, stomme, installationer, kontor och restaurang.

Byggstarten är planerad till maj 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]