[ Annons ]

Publicerat 28 april, 2020

50 000 flyttar in i på studentområdet

Fliten i Stockholms studentbostäders område Lappkärrsberget ökade markant i förra veckan då 50 000 honungsbin flyttade in i ett bihus på området.

Bihuset som har placerats vid Campus Lappis på Lappkärrsberget i Stockholm är en del av Stockholms studentbostäders hållbarhetsarbete. Biodlingar likt dessa bidrar positivt till miljön då bins pollineringsarbete har betydande funktioner både för naturen och för människan.

– Att vi nu även har utökat beståndet med ett bihus känns helt rätt eftersom att Lappkärrsberget ligger i nationalstadsparken och där är naturen alltid nära inpå husknuten. Miljö och klimat är viktiga frågor för oss och våra hyresgäster och därför satsar vi extra på just hållbarhet under detta år. Bihuset är en liten del av vårt totala hållbarhetsarbete men lika viktigt för det, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

[ Annons ]

Förutom att producera honung fyller bina en viktig funktion då deras pollinering bidrar till den biologiska mångfalden.

–  Det känns jättekul att vi kan ha bin och bidra till ökad pollinering i området, honungen är en trevlig bonus! Vi hoppas också kunna öka kunskapen om och intresset för pollinerare genom kupan, säger Ronja Krische, Hållbarhets- och kvalitetsstrateg på Stockholms studentbostäder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]