Sydvästra Plania. Foto: Nacka kommun.
Publicerat 14 september, 2016

380 bostäder planeras i Nacka

I området Sickla Plania i Nacka kommun utanför Stockholm planeras 380 bostäder i fyra kvarter och ett helt nytt skolområde.

Sickla Plania har ett attraktivt läge, granne med Stockholm och strax intill Sickla köpkvarter. Här kommer en ny knutpunkt för kollektivtrafiken att växa fram med tunnelbana, Saltsjöbanan och bussar.

[ Annons ]

– Vi startar nu detaljplaneringen för 380 nya bostäder i fyra kvarter inom 500 meter från den framtida tunnelbanan, säger Peter Skogberg, projektledare i Nacka kommun.

Sickla skolområde byggs om och får nya moderna byggnader för att ge plats för fler barn i framtiden. Området får en förskola med 12 avdelningar och en ny gymnastikhall med bollplan på taket.

I de nya bostadskvarterens bottenvåningar kommer det att finnas utrymme för handel, butiker och service som gör stadsdelen levande under stora delar av dygnet. Bredare trottoarer, nya gång- och cykelbanor ska också bidra till en tryggare miljö. På gångavstånd finns grönområden, vatten och parkmiljö.

Det nya skolområdet kan börja byggas under 2018 efter att detaljplanen börjat gälla. Det är viktigt att skolverksamheten fungerar utan avbrott under byggtiden.

I samband med skolbygget kommer marken för de planerade bostäderna att säljas genom markanvisning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]