Foto: Wingårdhs arkitektkontor.
Publicerat 21 april, 2020

320 nya bostäder planeras i Orminge

Kommunfullmäktige i Nacka har klubbat igenom detaljplanen för Ormingehus. Därmed är planen med 320 lägenheter i bland annat ett nytt höghus är med i planerna ett steg närmare verklighet.

Ormingehus är en del av den övergripande utvecklingen av Orminge centrum, där 1 500 nya bostäder, lokaler för handel, utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och platser för rekreation planeras

Planen för Ormingehus omfattar cirka 320 nya bostäder i fyra-sju våningar, varav ett planeras bli ett nytt landmärke i form av ett höghus med 16 våningar.

[ Annons ]

Den befintliga fastigheten, kulturminnet Röda längan, bevaras men kompletteras med tre nya våningar, balkonger inglasade i veckat glasskikt och cirka 55 nya lägenheter.
Det hela är ett samarbete mellan bostadsrättsföreningen Betsövägen och Wingårdhs arkitektkontor, som både har ritat och är med och bygger kvarteret.

– Ormingehus är en viktig pusselbit för den pågående utvecklingen av Orminge centrum. Här tillförs en ny årsring till den befintliga miljön med målet att Orminge ska bli en ännu mer tillgängligt, attraktivt och tryggt, säger stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm.

Beslutet vinner laga kraft i maj under förutsättning att detaljplanen inte överklagas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]