Foto: 1. Matti Östling. 2. Astrid Maria Rasmussen/Copenhagen Media Center. 3. White arkitekter.
Publicerat 25 september, 2018

3 x tillfällig arkitektur

Vi blickar tillbaka på sommarens tillfälliga arkitektoniska installationer både nära och över sundet.

1. Utanför arkitektur- och designmuseet ArkDes i Stockholm har en dansbana byggts upp där besökarna själva kan koppla upp sin telefon till högtalarna för att ta sig en svängom. Dansbanan är en del i museets utställning ”Public Luxury. Arkitektur, design och kampen om det gemensamma” som pågår fram till årsskiftet. Bakom installationen ”Dans-bana!” står arkitekterna Anna Pang, Anna Fridolin och Teres Selberg som arbetar för att skapa fler offentliga platser för dans.

[ Annons ]

2. Köpenhamn satsar stort på utflyktsmål för gatumat och nöje. I december stängde Copenhagen Street Food ner på Papirøen. Men återuppstod i somras i ny tappning med foodtrucks längs med promenadstråket Refshaleøen. På den nya matmarknaden, som går under namnet Reffen, finns det gott om sittplatser vilket gör det möjligt för alla i sällskapet att köpa det man är sugen på och ändå slå sig ner vid ett gemensamt bord.

3. Hallands konstmuseum genomgår en renovering och är därför tillfälligt stängt. I Norre Katts Park, ett stenkast bort från museet, visas en virtuell modell av hur museet kommer att se ut när renoveringen är klar. Med så kallad AR-teknik kan besökarna ta en titt på museet i tredimensionellt utförande. Själva paviljongen har ritats av White arkitekter.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]