Publicerat 5 juli, 2018

3 x Svindlande höjder

Milsvid utsikt när arkitekturen når allt högre. Läs om tre spektakulära projekt som siktar mot himlen.

Att bygga högt ger status – och milsvid utsikt för de som har möjlighet att ta sig upp. Här är tre projekt som inte räds att synas vida omkring:

[ Annons ]

1. I Danmark blir Camp Adventure Park en ny turistattraktion. På Södra Själland, cirka en timmes bilfärd från Köpenhamn, ska ett 45 meter högt utsiktstorn byggas. Här kommer besökarna kunna vandra totalt 600 meter runt det timglasformade utkikstornet för att nå toppen och den 360 graders utsikten.

Konstruktionen består av trä omringat av cortenstål, som efter en tid kommer att få en naturligt rostig yta. Tornet är ritat av arkitektbyrån Effekt och väntas stå klart i oktober–november i år.

2. I Norra Djurgårdsstaden i Stockholm bygger bostadsutvecklaren Oscar Properties det 97 meter höga lägenhetshuset Gasklockan. Projektet har ritats av den schweiziska arkitektbyrån Herzog & de Meuron.

Byggnadens grundform är rund med utskjutande armar som ger ett nätt och elegant uttryck. Från gasklockans topp syns en milsvid utsikt över stad, vatten, natur och Stockholms ytterområden.

3. Även Thailands huvudstad Bangkok växer på höjden. Den numera högsta byggnaden Mahanakhon syns från stora delar av staden och kommer så småningom att inrymma flera lyxrestauranger, en shoppinggalleria samt ett Ritz-Carltonhotell.

Hela 314 meter över marken sträcker sig byggnaden som har ritats av Buro Ole Scheeren Group.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]