1. Cielo (foto: ESS Group) 2. Tak (foto: Tak/Wingårdhs) 3. Blique by Nobis (foto: Jeanette Hägglund).
Publicerat 5 juni, 2019

3 x svindlande höjder

Njutbar utsikt över takåsarna med fler terrasser.

1. På lifestylehotellet Bellora på Avenyn i Göteborg finns takterrassen Cielo som blivit utsedd till en av världens fem bästa Rooftop-barer av hotellsajten hotels.com. Spik Studios har ansvarat för idé och design av takbaren som ligger på sjunde våningen med utsikt över Göteborgs skyline. Här serveras coctails som kan avnjutas tillsammans med ost och charkuterier eller en italiensk pizza.

[ Annons ]

2. Belägen på 14:e våningen och 48 meter upp i luften har restaurangen Tak Stockholms bästa utsikt, i alla fall när det handlar om takterrasser. Arkitektkontoret bakom är Wingårdhs, som har inspirerats av det japanska temat i restaurangen. Här har man använt japanska metoder för rumslig gestaltning, men med en nordisk materialpalett, enligt Helena Toresson, uppdragsledande inredningsarkitekt på Wingårdhs.

3. En lagerlokal på Gävlegatan i Stockholm har byggts om till ett modernt hotell som går under namnet Blique by Nobis. Utöver hotell inrymmer byggnaden en restaurang och en takbar med utsikt över Stockholm där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. Byggnaden ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]