Foto/illustration: 1. Göteborgs stad / 2. Bee Urban / 3. Annika Christensen
Publicerat 7 november, 2018

3 x grönt och blött

Låt inspirationen gro i höstrusket.

1. Det regnar i snitt 152 dagar om året i Göteborg. Och klimatförändringarna kommer att leda till ännu större utmaningar. Satsningen Rain Gothenburg syftar till att hitta nya sätt att ta hand om regn och skyfall.

[ Annons ]

Man vill också ta tillvara regnet som resurs för unika upplevelser. Renströmsparkens lekplats i Centrum ska bli extra rolig och lockande när det regnar. 02landskap har tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson skapat en plats med trattar, lövtak och bakbord för geggamoja.

2. Trots sommarens torka lyckades Bee Urban uppfylla målet att främja grönskan och den biologiska mångfalden i stadsrummet. Detta bland annat i deras Evolution Lab beläget på en 800 kvadratmeter stor takterrass som fungerar som ett showroom för hållbar stadsutveckling med teknik, utbildningar och odlingar.

3. Nya gröna lösningar letar sig också in i hemmen. Hydroponisk odling är en växande trend som gör det möjligt att odla utan jord i hemmet. Harvy, från Nelson Garden, är en av många lösningar för hemmabruk på marknaden. Just denna är svensktillverkad.

Genom att använda odlingspluggar är det enkelt att få exempelvis kryddväxter att växa i lådan. Tillsätt vatten och näring för att plantorna ska växa, och på köpet får du en snygg inredningsdetalj.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]