Lennart Ericsson Fastigheter AB påbörjar nu bygget av 29 energisnåla hyreslägenheter på Ringvägen i centrala Stockholm. Inflyttning är planerad till sommaren 2012.
Publicerat 15 mars, 2011

Energisnåla hyresrätter byggs på södermalm

Lennart Ericsson Fastigheter AB påbörjar nu bygget av 29 energisnåla hyreslägenheter på Ringvägen i centrala Stockholm. Inflyttning är planerad till sommaren 2012.

??Fastigheten kommer att uppföras mellan MTG:s kontorskomplex och bostadshuset på Ringvägen 50, i kvarteret Rackarbergen. På den obebyggda tomten finns idag en provisorisk trätrappa som leder upp till Södersjukhusets entré. I samband med bygget anläggs en ny trappa i granit och en parkmiljö i anslutning till huset.

[ Annons ]

– Det känns roligt att komma igång med bygget och att kunna bidra till fler hyresrätter i innerstan. Tillsammans med Locum skapar vi också en permanent, trygg och estetisk förbindelse till Södersjukhuset. Det blir ett lyft för området, säger Harald Classon, VD i Lennart Ericsson Fastigheter AB och tillägger att många personer redan har hört av sig och anmält intresse för lägenheterna.

Energieffektivitet har varit ett ledord i byggplaneringen och energiförbrukningen beräknas hamna på 55 Kwh per kvadratmeter och år. Det är hälften av vad Boverkets regler stipulerar vid nybyggen.

Flertalet av lägenheterna utgörs av 2:or men det blir även plats för flera 3:or och 4:or samt en 5:a. Samtliga lägenheter får balkong, parkett i alla rum och en takhöjd på 2.70 vilket är högre än standard. Med extra tjocka väggar och bjälklag kommer bostäderna att uppnå ljudklass A. Det innebär ett mycket högt bullerskydd mellan lägenheterna och mot utemiljön.

Byggnaden får en stram, modernistisk arkitektur och är signerad arkitektbyrån Joliark som också har ritat trappförbindelsen. Totalentreprenör för bygget är Besqab Projekt och Fastigheter AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]