[ Annons ]

Den svenska restaurangsektorns omsättning fortsätter att växa. Bara i januari steg försäljningsvolymen med 4,1 procent jämfört med samma månad i fjol.
Publicerat 5 mars, 2014

Restaurangbranschen växer

Den svenska restaurangsektorns omsättning fortsätter att växa. Bara i januari steg försäljningsvolymen med 4,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

Ny statistik som SCB tagit fram tillsammans med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund och Svensk Cater visar att restaurangbranschen fortsätter att växa. Under januari ökade omsättningen med 4,1 procent jämfört med samma månad 2013.

[ Annons ]

Omsättningstillväxten var som störst inom kategorin café och konditori som ökade med 12,6 procent. Även segmentet lunch- och kvällsrestauranger växer stadigt med en ökad omsättning på 8,5 procent.

En fastighetsägare som tar tillvara på trenden är Wallenstam, som i vår välkomnar ett antal nya restauranger inom sitt bestånd i Göteborgs innerstad.
– Det är roligt att bidra till ett varierat och smakrikt utbud i innerstaden, något vi tycker är viktigt för att skapa en levande och attraktiv innerstad både för Göteborgarna och våra besökare säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

Under våren öppnar bland annat Liebling på Kungsportsplatsen. Liebling en blandning av restaurang och deli som kommer att hålla öppet 20 timmar per dygn och serverna såväl frukost som lunch och middag. Andra kommande restauranger hos Wallenstam i Göteborg i vår är den mexikansk/koreanska Market, och hamburgerrestaurangen Stockyard.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]