Peafowl Solar Power högtransparenta solceller kan komma att "synas" på svenska hus i framtiden.
Publicerat 4 oktober, 2018

23 startups redo att flyga

Från solceller till elektronisk grannsamverkan. Det finns en och annan affärsidé som kan komma att bli intressant för fastighetsbranschen i UIC:s affärsutvecklingsprogram.

Carbon UAV är ett av de startups som redan flyger. Bolag har utvecklat en prototyp av en drönare som på ett säkert sätt kan navigera mellan träd, under trädkronorna i en industriell skog.

[ Annons ]

De är ett av 23 nystartade bolag som nu antagits till till två av företagsinkubatorn och acceleratorn UIC:s (Uppsala Innovation Centre) affärsutvecklingsprogram i Uppsala.

UIC är en i ett internationellt perspektiv en av de större företagsinkubatorerna med universitetskoppling. Uppgiften är att stödja entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer – att få dem att flyga helt enkelt.

Bland de som tar plats i årets affärsutvecklingsprogram märks flera bolag med relevans för fastighetsbranschen.

Peafowl Solar Power har utvecklat en ny typ av högtransparenta solceller som kan integreras i byggnader eller andra material.

Med Fermo Food blir det möjligt att beställa hemlagad mat av andra privatpersoner eller få hemleverans från favoritrestaurangen.

GrönaGrannar har utvecklat en delningsplattform för samhällsnyttjande av fastighetslokaler.

En mer fysisk produkt är Werme som utvecklar ett verktyg som för bort vatten när exempelvis ett fjärrvärmerör ska svetsas.

I programmet får de nystartade företagen bland annat hjälp med att verifiera att affärsidén har marknadspotential och att bygga ett konkurrenskraftigt företag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]