[ Annons ]

På bara ett par månader ska 208 tillfälliga studentbostäder byggas på Beryllgatan i Göteborg. Alla lägenheterna, som får stå i max 15 år, får helkaklade badrum och egna balkonger.
Publicerat 25 juni, 2015

208 tillfälliga studentbostäder byggs i Göteborg

På bara ett par månader ska 208 tillfälliga studentbostäder byggas på Beryllgatan i Göteborg. Alla lägenheterna, som får stå i max 15 år, får helkaklade badrum och egna balkonger.

Efter att Prime Living fått klartecken från Göteborgs Stad tas nu första spadtaget för 208 tillfälliga studentbostäder.

[ Annons ]

– Det känns väldigt roligt att dra igång satsningen för fler studentbostäder. Vi ser fram emot att redan under 2015 kunna erbjuda studenter ett bra boende med bland annat eget kök, helkaklat badrum och egen balkong i ett läge med bra kollektivtrafik. Jag tycker vi har hittat en bra process för att på kort tid kunna producera studentbostäder som både har kvalité och rimliga hyror, säger Jan Severa, vd för bolaget Prime Living.

Studentlägenheterna blir ett välkommet tillskott på Göteborgs bostadsmarknad. Att bostäderna är tillfälliga innebär att de som längst får stå i 15 år. Konstruktionen gör det möjligt att enkelt montera ner bostäderna och återanvända dem efter utgången avtalstid.

– Med den takt Göteborg växer behöver vi fler byggaktörer och fastighetsägare som vill vara med och utveckla staden. Prime Living har visat att de har höga ambitioner och det är roligt att de vill vara först ut med att förse Göteborg med tillfälliga bostäder med fokus på låga hyror och högsta möjliga kvalitet. Modulbostäder av denna typ pressar byggkostnaderna samtidigt som de bidrar till att minska bostadsbristen och hyresnivåerna hålls därmed låga, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

Totalt kommer det att byggas 176 ettor som är 21 kvadratmeter vardera och 32 tvåor som är 34 kvadratmeter vardera. Alla lägenheter har dessutom egen balkong. Inflyttningen påbörjas under 2015 och lägenheterna kommer att annonseras på Boplats Göteborg. Månadshyran för en etta med kök kommer att bli 4 200 kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]