Istället för planerade 1 600 nya lägenheter byggs istället 2 000 lägenheter i den nya stadsdelen Kvillebäcken i Göteborg.
Publicerat 9 februari, 2012

2 000 lägenheter byggs i Kvillebäcken

Istället för planerade 1 600 nya lägenheter byggs istället 2 000 lägenheter i den nya stadsdelen Kvillebäcken i Göteborg.

I Göteborg saknar drygt 50 000 personer eget boende. Boverkets senaste prognos över bostadsbyggandet indikerade dessutom att antalet påbörjade bostäder i år beräknas minska med 8 procent. Men Kvillebäcken bryter mönstret. Istället för att bygga 1600 nya lägenheter som planerat ska nu totalt 2 000 lägenheter byggas i Göteborgs nya gröna stadsdel.

[ Annons ]

– Det står nu klart att det blir ytterligare 400 lägenheter i Kvillebäcken. Det handlar om både hyres- och bostadsrätter. Allt från ettor till femmor. Första inflyttning är beräknad till sommaren 2013, säger Johan Ekman kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäcken ingår i första etappen av omvandlingen av Backaplansområdet som nu ska bli en del av Göteborgs city. Under de närmsta tre åren kommer Göteborgs centrum breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas.

– För att skapa en innerstadskaraktär med liv och variation satsar vi på att bygga tätt i Kvillebäcken. Dessutom använder vi oss av olika arkitekter vilket innebär att husen kommer att varierar i både höjd, färg och materialval, säger Johan Ekman.

Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Dessutom kommer samtliga lägenheter i Kvillebäcken att silver-certifieras enligt svensk miljöbyggnad. Planen för Kvillebäcken innebär även ett stort tillskott av grönytor i området.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]