[ Annons ]

Carl Fredrik Grönhagen, vd, Mannersons Fastigheter, framför den anrika magasinsbyggnaden som nu ska bli kontor.
Publicerat 30 mars, 2023

150-årigt magasin blir kontorsbyggnad

Den gamla magasinsbyggnaden på Saltängen i Norrköping håller på att byggas om till en modern kontorsbyggnad. Kontor och arbetsplatser kommer vara redo för inflyttning hösten 2024.

I 150 år har den ikoniska byggnaden, som ägs av Mannersons Fastigheter, använts för att hantera spannmål från hela Östergötland. Mattonska magasinet som det hette 1872 efter grosshandlaren CHJ Matton från Stockholm, och S:t Andreas kvarn från 1921 ska nu bli en kontorsbyggnad.

Den historiska fasaden tillsammans med trästommen bevaras, och invändigt anpassas miljön till både stora och små arbetsplatser med full service.

[ Annons ]

Själva byggnationen har nu inletts, och beräknas ta 17 månader. Det klassiska landmärket förvandlas till Norrköpings entré till Inre hamnen och magasinet byter namn till kvartersnamnet Jungfrun. Enligt arkitekten Erik Hökby på Marge Arkitekter ligger fokus på att skapa en modern kontorsmiljö samtidigt som den kulturhistoriska miljön lyfts fram.

– Det finns inget mer hållbart än ett långsiktigt förvaltande av de byggnader som redan finns och genom att använda oss av bergvärme får en unik profil. Vi tror mycket på Norrköping, här finns ett fantastisk driv i näringslivet och mycket fokus på nätverkande, säger Carl Fredrik Grönhagen, Mannersons Fastigheter, i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]