Bild: Uppsala kommun
Publicerat 6 september, 2018

1 500 nya bostäder i Uppsala

Uppsala kommun bygger ut Södra Gunsta, som förutom 1 500 bostäder även får ett lokalt centrum, skola, förskolor och idrottshall.

Utvecklingen av Södra Gunsta, en mil öster om Uppsala, är en följd av den handlingsplan för landsbygden som antogs av kommunstyrelsen i mars. Där låg fokus på vikten av att människor ska kunna få bo och arbeta på landsbygden om de vill – något som planerna på Södra Gunsta ligger i linje med, enligt Uppsala kommun.

[ Annons ]

– Vi gör stora satsningar på landsbygden för att förbättra villkoren för de som bor och driver företag utanför den centrala staden. Uppsala kommun är en av Sveriges största landsbygdskommuner, och det måste märkas i våra prioriteringar och satsningar, säger Erik Pelling (S), kommunalråd med ansvar för landsbygdsfrågor.

Tanken är att en del av det planerade bostadsbeståndet ska hyresbostäder med hyror inom gränsen för statligt investeringsstöd. Byggstart för den första etappen är satt till sommaren 2019.

— Vi är i ett skede där vi börjar växla till byggande av fler bostäder med lägre boendekostnader så att fler får möjlighet till ett eget boende, och det kommer att märkas också i nya bostadsområden som Södra Gunsta, säger Erik Pelling.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]