[ Annons ]

Foto: Wallenstam.
Publicerat 3 mars, 2022

Wallenstam i samarbete med Tryggare Sverige

Nationellt Kunskapscentrum för Platssamverkan skapades för att skapa säkra, trygga och attraktiva offentliga miljöer. Nu meddelar Wallenstam att man går in som samarbetspartner i projektet.

Bakom Nationellt Kunskapscentrum för Platssamverkan står stiftelsen Tryggare Sverige och syftet med kunskapscentrets är att samla nationell och internationell evidensbaserad forskning och erfarenhetsbaserad kunskap. De lärdomar centret drar av sitt arbete anpassas till svenska förhållanden, för att man sedan kunna ge stöd och råd till kommuner och fastighetsägare som vill starta och driva platssamverkan.

Flera branschorganisationer och fastighetsägare samarbetar sedan tidigare med Nationellt Kunskapscentrum för Platssamverkan, och får nu alltså sällskap av Wallenstam.

[ Annons ]

– Trygghet och säkerhet är en oerhört viktig fråga för oss, våra hyresgäster och för hela samhället. Vi har stort fokus på den frågan och arbetar med den på många olika sätt. Därför känns det också angeläget för oss att medverka som partner till Nationellt kunskapscentrum för Platssamverkan, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Magnus Lindgren, generalsekreterare för Tryggare Sverige, välkomnar Wallenstam.

– Befintliga arbetssätt för att stävja utvecklingen har haft begränsad framgång. Kommuner, fastighetsägare och näringsidkare behöver effektiva verktyg i arbetet med att skapa en trygg miljö och vi är glada att nu inleda ett samarbete med Wallenstam för att ytterligare utveckla arbetet med frågor som rör offentlig-privat platssamverkan, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]