[ Annons ]

Representanter från Vi tar plats, Östberga Kulturhus och Sveafastigheter. Foto: Sveafastigheter.
Publicerat 12 april, 2022

Sveafastigheter stöttar socialt projekt i Östberga

Sveafastigheter inleder samarbete med Vi tar plats – en organisation som arbetar för att skapa granngemenskap, rörelse och framtidstro i Stockholmsförorten Östberga.

Vi tar plats grundades 2020 av Östbergaborna Lamin Sanneh och Salim Mvoungui. Tanken med organisationen är inte bara att skapa goda mötesplatser och aktiviteter för barn, utan även framhäva positiva förebilder från Östberga. 

Rebecca Rubin, affärsutvecklare och chef för social hållbarhet på Sveafastigheter, är imponerad av det driv och engagemang som Vi tar plats visat

[ Annons ]

– Vi tar plats har en fantastisk verksamhet och har redan fångat upp många barn och unga i området med allt från läxhjälp till en meningsfull fritid. Vi ser detta som en start på ett långsiktigt arbete i Östberga. Under året kommer vi utveckla samarbetet successivt genom såväl samarbete kring läxhjälp som lokala evenemang. På så vi kan vi både bidra med kunskap och lära oss, säger hon.

Sommaren 2021 hade Vi tar plats aktiviteter sex dagar i veckan under tre månader med allt från grillning och att prova golf till utomhusmålning.

– Vi hade en fantastisk sommar där vi bidrog med massa aktiviteter, trots att vi hade pandemin emot oss. Vi ville att barn, ungdomar, vuxna och familjer skulle få en meningsfull sommar tillsammans med Vi Tar Plats. Det var oerhört kul och ett minne för alla i Östberga, även jättekul att få samverka med Kulturhuset och Fritidsgården samt de andra aktörerna i området. Det blev en sommar man vill minnas, säger Lamin Sanneh från Vi tar plats  

Just nu pågår aktiviteter fyra dagar i veckan. Många aktiviteter sker i samarbete med Östberga kulturhus, som fungerar som en samlande mittpunkt i Östberga. 

2025 sätter Sveafastigheter spaden i marken för de 200 nya hyresrätter man bygger, men samarbetet inleds alltså redan nu. 

– Vi ser värdet i att redan nu engagera oss i människorna i Östberga och lära känna platsen mer. Vi hoppas fler aktörer i området kommer ansluta, säger Åsa Hansson, projektchef för bostäderna i Östberga, Sveafastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]