[ Annons ]

Foto: Grosvenor.
Publicerat 27 april, 2022

Skärholmen Centrum miljöcertifierat

Skärholmen Centrum har blivit miljöcertifierat enligt BREEAM In-Use. Tack vare tillgänglighetsanpassade lokaler med bra inomhusklimat i bra läge når man nivån Very Good.

Den internationella standarden BREEAM In-Use syftar till att minska befintliga byggnaders miljöpåverkan. När Skärholmens Centrum nu certifieras till nivån Very Good är det ett tecken på att fastighetsbolaget Grosvenor har arbetat förebyggande och planerat med underhåll av fastigheten, med god avfallshantering där flera fraktioner sorteras ut. 

– Vi har ambitionen att integrera hållbarhetsfrågor i vårt dagliga arbete och vi strävar till exempel kontinuerligt efter att förbättra energieffektiviteten i alla våra fastigheter. Certifieringen på nivå Very Good är ett kvitto på att vi har lyckats väl, säger Erika Lundström, centrumansvarig på Grosvenor i Norden.

[ Annons ]

Certifieringen belyser även att Grosvenor satt upp flera olika miljömål i sin Net zero-vision. Även Skärholmen Centrums inköpspolicy och miljöarbete vid förvaltningen och vid projekt har gett poäng. Skärholmen Centrum får även poäng för arbetet med så kallade gröna hyresavtal, som är ett av verktygen för fastighetsbranschen för att minska miljöbelastning från lokaler. Avtalet beskriver vad som är hyresvärdens ansvar, vad som är hyresgästens ansvar och vad som är gemensamt ansvar.

– Det är väldigt glädjande att vi får så goda poäng för båda bedömningsområdena – Asset performance och Building management. Det finns dock alltid förbättringspotential och vi arbetar därför kontinuerligt för att förbättra vår ranking. Bland annat arbetar vi med att installera solceller på Skärholmen Centrums tak för att ytterligare minska klimatavtrycket, säger Erika Lundström.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]