[ Annons ]

Bild: Nacka kommun.
Publicerat 10 mars, 2022

Nacka kommun avbryter samarbetet med Serneke

Nacka kommun har beslutat att avbryta samarbetet med Serneke gällande utbyggnad av vägar, vatten och avloppsledningar i Orminge centrum. Detta sedan Serneke inte påbörjat arbetet i tid.

Orminge centrum är under omfattande utveckling, där flera aktörer är inblandade. Ett av dem är Serneke, som i december fick i uppdrag av Nacka kommun att genomföra utbyggnad av vägar, vatten och avloppsledningar. 

Enligt avtalet skulle arbetet vara färdigt för slutbesiktning i september 2022, men Serneke har ännu inte påbörjat arbetet, vilket medför en väsentlig försening av entreprenadens tidplan, enligt Nacka kommun som därför avbryter samarbetet.

[ Annons ]

– Entreprenaden i Orminge har inte fungerat bra nog och vi har nått en punkt där vi bedömer att det är bäst att avbryta samarbetet. Att häva avtalet är det sista vi vill göra men vi har ansvar för Orminge och för skattebetalarnas pengar. Arbetet skulle ha kommit betydligt längre och det är inte möjligt för oss att samarbeta med en aktör som inte följer det vi har avtalat, säger Peter Skogberg, enhetschef Bygg och Anläggning, Nacka kommun. 

Nacka kommun tvingas nu upphandla tjänsten igen för att hitta en ny entreprenör som kan utföra arbetet. Berörda samarbetspartners och närboende kommer att uppdateras med mer information inom kort. 

– Nu ska vi se till att utbyggnaden kommer vidare och vi kommer att gå ut i en ny upphandling för att hitta en aktör som precis som vi i Nacka kommun sätter kvalitet, transparens och samarbete i fokus, fortsätter Peter Skogberg. 

Utvecklingen av Orminge centrum ska vara klar 2030, vilket innebär nära 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, en utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och levande platser för rekreation och möten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]