[ Annons ]

Publicerat 30 augusti, 2023

Hon ska göra Sollentuna kommun klimatneutral

Sollentuna kommun fortsätter sin satsning på att bli en klimatneutral kommun. För att öka takten anställer man nu en projektledare som ska driva arbetet vidare.

Ny projektledare för Klimatneutralt Sollentuna är Charlotta Hedberg, med bakgrund från bland annat Skanska-koncernen, där hon arbetat med strategiskt klimat- och hållbarhetsarbete för att möjliggöra hållbara affärer. 

Hennes uppdrag kommer bland annat bestå i att ställa krav och samarbeta med byggföretag. – Ett tydligt fokusområde blir till exempel vilka krav vi ställer i våra upphandlingar och hur vi ännu bättre kan följa upp att dessa klimatmässigt ligger i linje med våra ambitioner, säger hon.

[ Annons ]

Enligt Jonas Riedel (C), ordförande i Miljö- och klimatnämnden i Sollentuna, säger att anställningen av Charlotta Hedberg kommer intensifiera kommunens arbete med att bli klimatneutral.

– Att nu tydliggöra det arbetet i ett uppdrag och tillsätta en projektledare gör att vi kan gå än mer från ord till handling och få ännu större genomslag i hela kommunkoncernen. Att dessutom få in Charlotta Hedberg, med all hennes erfarenhet och kunskap, i projektledarrollen känns väldigt bra. Det ska bli mycket spännande att driva detta arbete tillsammans med henne och alla duktiga medarbetare, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]