[ Annons ]

Foto: Gustav Kaiser.
Publicerat 31 maj, 2022

Hemnet flyttar in hos Vasakronan

Bostadsplattformen Hemnet hyr 1 400 kvadratmeter på Sergelgatan i Stockholm. Därmed är samtliga kontorsytor i Vasakronans projekt Sergelgatan uthyrda.

Vasakronan uppfräschning och omvandling av Sergelgatan börjar närma sig sitt slut. Fasader har bytts ut och butiksfronter förbättras, medan lokaler uppgraderas och en ny konferensanläggning på 1 200 kvadratmeter skapas mellan Hötorgshus 2 och 4.

Totalt handlar det om en investering på 1,9 miljarder kronor.

[ Annons ]

Nu står det klart att samtliga kontorsytor är uthyrda, sedan Hemnet flyttat in på 1 400 kvadratmeter på första våningen, med panoramafönster mot Sergelgatan. 

– Efterfrågan på den här typen av lokaler i citylägen är fortsatt hög. Kontorets läge och utformning har ökat i betydelse över tid och i raketfart som en konsekvens av pandemin. Det ska vara lätt att ta sig till och från kontoret och när vi är där vill vi ha tillgång till service, handel, restauranger och kultur i vårt närområde. Allt det bjuder Sergelgatan på, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling.

Parallellt med upprustningen av gatan pågår även en renovering av hela Hötorgshus 2. Fasad och fönsterpartier byts varsamt ut och interiört görs en totalrenovering. Totalt omfattas 19 våningar där samtliga kontor inreds som antingen Smart & klart eller Inflyttningsklara.

– 2014 etablerade vi vår första Smart & klart och i dagsläget har vi ett 80-tal i vårt bestånd. De är helt inredda och klara för inflyttning i princip samma dag som avtal tecknas och uppsägningstiden är bara en månad. Våra inflyttningsklara lokaler har ett liknande upplägg men saknar möbler. Båda alternativen möter marknadens växande krav på flexibilitet, säger Jan-Erik Hellman.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]