[ Annons ]

Bild: AKB.
Publicerat 28 mars, 2023

Gigantiskt fotografi ska pryda husfasad i Kristianstad

Kristianstadsbyggen bjuder in till fototävling, där vinnarens fotografi förstoras upp och placeras på fasaden på ett av husen i det nya kvarteret i Östermalms Park.

Allmännyttiga AB Kristianstadsbyggen, ABK, bygger ett helt nytt kvarter med 300 lägenheter i Östermalms Park i centrala Kristianstad. Förutom nya bostäder och en ny park öppen för allmänheten vill ABK även satsa på konstnärliga uttryck i området. 

Man bjuder därför in allmänheten till en fototävling där vinnarens fotografi förstoras upp på skivor på en av fasaderna på det första nybyggda huset i området. Bilden är tänkt som en permanent utsmyckning, synlig från den nya engelska parken i området.

[ Annons ]

Den 28 meter lång och 4 meter hög väggen som ska fyllas med ett fotografi som har ett konstnärligt uttryck, passar in i den nya stadsmiljön och som har någon form av Kristianstadskoppling, exempelvis natur eller stadsmiljö.

Alla får vara med och skicka in bidrag. Man väljer själv om man vill lämna in ett långsmalt fotografi eller exempelvis ett collage med flera fotografier. En eller flera fotografier läggs upp på ABK:s bildportal Alla tiders! med 300–600 dpi upplösning, helst i formatet 5600×800 pixlar. Bidrag ska vara ABK tillhanda senast 5 juni.

Det vinnande bidraget utses av ABK och Kristianstads kommun och vinnaren kommer att offentliggöras i slutet av juni. Fotografiet kommer sedan att sättas upp i samband med att det första huset och parkeringsgaraget färdigställs i början av 2024, under förutsättning att bygglov beviljas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]