[ Annons ]

Foto: Swinga.
Publicerat 19 april, 2022

En ny typ av studentlån lanseras

Stockholms studentbostäder lanserar delningsappen Swinga till sina boende. Därmed kan studenterna låna prylar av varandra, och därigenom leva mer hållbart. 

Swinga lanseras inledningsvis i Stockholms studentbostäders största områden på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet och vid Kungshamra i Solna. Med hjälp av appen kan de bonde låna saker de inte använder så ofta, som till exempel slipmaskiner, skridskor och tv-spel.

– Vi vet att våra hyresgäster vill leva hållbart och därför känns det utmärkt att kunna erbjuda våra studenter möjligheten att låna prylar av varandra. Upplägget med Swinga är snällt både mot studenternas plånbok och mot planeten, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

[ Annons ]

När någon lånar ut en sak via appen skapas ett kvitto samt ett automatiskt avtal mellan den som äger saken och den som lånar.

– Jag tycker det här är ett bra sätt att kombinera ekologisk hållbarhet och samtidigt öka gemenskapen i våra områden. Att knacka på hos en granne och låna något är ett trevligt och lättsamt sätt att träffas på, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]